Sıkça Sorulan Sorular

Okulumuz, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi anaokulu olup öğretmen, idare ve personeli devlet görevlisidir.

Çocuğunuzun kendini ifade etmesi, ne istediğini ve istemediğini karşısındakine anlatabilmesi, okula başlayabileceğini gösteren işaretlerden ilkidir. Bunun yanı sıra tuvalet eğitimini kazanmış olması, yani ihtiyacı olduğunda haber vermesi ve tuvalete gidebilmesi bu kararı güçlendirir.
Okulumuza, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonuna kadar 36 ayını dolduran ve aynı yılın aralık ayı sonuna kadar 68 ayını dolduramayan çocuklar kaydedilir.

İlköğretim kurumlarının birinci sınıfına kayıt hakkı kazanmış olmakla birlikte fiziksel olarak yeterli gelişim sağlayamamış çocuklar velisinin yazılı isteği üzerine okul öncesi eğitim kurumlarına kaydedilebilir. Buna göre 69,70,71 aylık çocukların velisinin yazılı talebi bulunması halinde okul öncesi eğitime yönlendirilir veya kaydı bir yıl ertelenebilir.

Okul öncesi eğitim kurumları yönetmeliği içerisinde bulunan sözleşme örneği temel alınarak gerektiğinde okul yönetimi ilaveler yaparak sözleşmeyi hazırlar. İki nüsha olarak hazırlanmış olan sözleşme öğrenci velisi ve okul müdürü tarafından imzalanır. Ödeme şartlarının ve okul kurallarının bulunduğu sözleşmenin imzalanması zorunludur. (Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği Resmî Gazete Tarihi: 26.07.2014 Resmî Gazete Sayısı: 29072)

Sınıflar, çocukların yaş, cinsiyet, kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim ihtiyaçları, önceki yılki grubu, çocuğun gelişim özellikleri gibi  durumlara göre belirlenmektedir.